Hoeveel sessies?

Omdat het centraal zenuwstelsel bij iedereen anders is, is het niet mogelijk om precies te voorspellen hoe de hersenen reageren op de NeurOptimal® Neurofeedback Training.

U mag verwachten dat er een verbetering in het klachten patroon optreedt binnen zes sessies en voor velen is dat al na één of twee sessies. U zult dus vrij snel weten of het u helpt.

Hoeveel sessies er in totaal nodig zijn hangt mede af van het resultaat dat u wilt bereiken. Als u traint om u snel beter te voelen, kunt u ervoor kiezen om na 10-12 sessies te stoppen. Als u duurzame veranderingen wilt bereiken, is 20-30 sessies aan te bevelen. Het voordeel is dat u op elk moment kunt stoppen en op een later tijdstip de trainingen weer kunt hervatten. Het resultaat van elke training die u in het verleden hebt gedaan werkt door in de toekomst – geen sessie wordt ooit verspild.

Voor sommigen is de training van hun brein als het trainen van het lichaam. Ze willen optimaal kunnen functioneren in hun dagelijks leven.

Na een periode van intensieve training kunt u ervoor kiezen om uw hersenen maandelijks een NeurOptimal® Neurofeedback Training te geven. Vaak voelt u zelf wanneer u weer een sessie nodig heeft.

Hoe lang duren de effecten?

NeurOptimal® is een leertaak, net als leren fietsen of het leren lezen. De effecten zijn blijvend. Maar uw hersenen zijn levend weefsel en worden beïnvloed door hormonale veranderingen, verontreinigende stoffen in het milieu en stress in ons dagelijks leven. Wanneer u verandering merkt, kan één of twee sessies helpen om weer optimaal te kunnen functioneren.

Zelfs als u vele jaren later weer een sessie doet, herkent het brein de informatie die zij ontvangt tijdens de training veel sneller dan de eerste keer dat u de training deed. Als u bijvoorbeeld in het verleden 20-30 sessies gehad heeft, en dan als gevolg van een ingrijpende levensgebeurtenis zoals bijvoorbeeld een ziekte, het verlies van een baan of relatie, het overlijden van een dierbare of zelfs hoofdletsel of een verdoving, kunnen de hersenen snel en efficiënt gebruik maken van de informatie die ze ontvangen tijdens de NeurOptimal® Neurofeedback Training om zichzelf te reorganiseren en “de weg terug te vinden.”

U hebt dus uw hele leven profijt van de NeurOptimal Neurofeedback Trainingen.