Tarieven & Vergoedingen

Tarieven

Indien u besluit het Coachingstraject en/of de Neurofeedback Trainingen te willen volgen, volgt een intake gesprek. Daarna kunt u kiezen voor Coaching of Neurofeedback Training of een combinatie van beiden.

Intake                                                                                                        € 95,-
Consult Coaching                                                                                    € 85,-
Neurofeedback Training                                                                       € 70,-
Combinatie Consult Coaching + Neurofeedback Training           € 125,-

Pakketten van 10, 20, 30 en 40 NeurOptimal Neurofeedback trainingen worden aangeboden tegen gereduceerd tarief bij afname van het pakket bij vooruitbetaling.

Deze pakketten zijn overdraagbaar aan andere gezinsleden en bij bedrijven aan andere medewerkers.

*Bij consulten op locatie zullen reiskosten in rekening worden gebracht.

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren geannuleerd te worden, anders zal het consult helaas in rekening gebracht moeten worden.

Vergoedingen

Via de belasting voor particulieren

De kosten voor een coachingstraject kun je als particulier inclusief de btw aftrekken van de belasting onder de noemer scholingskosten. Tenminste als het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of als leertraject gericht op je functioneren. Meer informatie kun je opvragen bij de belastingdienst.

Via de belasting voor ondernemers

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten binnen de inkomstenbelasting en de BTW (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst. De belastingdienst en/of je accountant kunnen je hier alles over vertellen!

Via de ziektekosten

Coaching behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn echter uitzonderingen vanuit aanvullende verzekeringen en wordt er wel een vergoeding uitgekeerd voor coaching. Neem contact op met je zorgverzekering om te achterhalen of dit voor jouw verzekering geldt. Indien uw verzekeraar het niet vergoed verwijs ik u naar de regeling via de belastingdienst voor particulieren onder de noemer scholingskosten zoals hierboven beschreven.

Het is goed om te weten dat zorgverzekeringen vaak pas achteraf uitkeren. Dit betekent dat je zelf eerst de facturen zult moeten betalen alvorens je ze eventueel vergoed krijgt.

Via de Arbodienst van je bedrijf

Ben je aan het herstellen van een burn-out of een andere ziekte? Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om kosten voor coaching te vergoeding in het kader van Wet Verbetering Poortwachter. We raden je aan om contact op te nemen met je bedrijfsarts en/of werkgever om de mogelijkheden te onderzoeken.

Via het UWV of PGB

Heb je op dit moment geen werk en ontvang je een uitkering vanuit uitkeringsinstantie UWV? Het UWV heeft beschikbare financiële middelen om herstel en re-integratie te bevorderen waar jij wellicht van kunt profiteren. Een coachtraject helpt jou erachter te komen waar je echt blij van wordt en dat is een belangrijke basis om uitval te voorkomen in de toekomst en snel weer aan het werk te gaan.

Opmerking
Wijzigingen in wet- en regelgeving vanuit de Rijksoverheid kunnen van invloed zijn op de vergoedingen van de consulten zoals hierboven genoemd. Laat u van te voren goed informeren over de voor u geldende regels.