Stress en Burn- out

Iedereen heeft wel eens stress ervaren. Stress kán nuttig zijn; het stelt ons in staat om onder gevaarlijke of bijzondere omstandigheden beter te presteren. Bepaalde veranderingen in de hersenen en ons lichaam zorgen er dan voor dat we bijvoorbeeld geen trek krijgen en minder pijn voelen. Wanneer de stress echter te lang aanhoudt ontstaan problemen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de gevaarlijke of bijzondere omstandigheden te lang aanhouden of wanneer er in het dagelijkse leven teveel stress wordt ervaren. Er kunnen zich dan bijvoorbeeld de volgende klachten voordoen: een gejaagd gevoel, hoofdpijn, slaapproblemen, hyperalert zijn, spanning in hoofd en lichaam. Tevens kunnen er depressieve- en/of angstgevoelens ontstaan.

Stress kan veel verschillende vervelende en schadelijke gevolgen hebben. Bijvoorbeeld een burn-out. Wanneer teveel stress leidt tot een burn-out, gaat dit vaak gepaard met veel moeheid, het gevoel niets meer aan te kunnen en concentratieproblemen. Hoewel een burn-out vaak wordt gezien als een werk gerelateerde ziekte, hoeft dit niet het geval te zijn.

Een groeiende groep mensen met stress-stoornissen wordt gediagnosticeerd als Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). De patronen die bij deze mensen in hersenmetingen worden gevonden, lijken heel erg op de patronen die beschreven zijn bij mensen met chronische stress.

De meest beschreven en uitgevoerde behandeling bij stress bestaat uit het onderdrukken van de snelle golven (bètagolven), waardoor de activiteit van de hersenen en daarmee de stressperceptie afneemt. Bij PTSS is wel een gecontroleerde studie uitgevoerd en hebben onderzoekers aangetoond dat Neurofeedback leidt tot minder klachten vergeleken met een controlegroep die geen Neurofeedback heeft gekregen. De verbeteringen door Neurofeedback waren na 2,5 jaar nog steeds aanwezig.

Resultaten en effectiviteit NeurOptimal Neurofeedback
Met Neurofeedback kunt u inzicht krijgen in hoe stress u beïnvloed en kunt u leren hoe u zich rustiger en meer ontspannen kunt gaan voelen. U kunt verwachten dat uw klachten gedurende het behandeltraject langzaam afnemen. De spanning en daarbij voorkomende klachten als slaapproblemen en hoofdpijn nemen af. Eventuele concentratieproblemen zullen ook verbeteren.

Om een optimaal resultaat te bereiken ontvangt u een orthomoleculair voedingsadvies als ondersteuning van de Neurofeedback Trainingen.